Tips & Trends

 

Tips

  • Dek uw tuinmeubelen in de wintermaanden goed af zodat weersinvloeden minder de kans krijgen uw meubelen aan te tasten.

  • Bescherm uw tuinmeubelen tegen direct zonlicht wanneer het niet wordt gebruikt.

  • Stapel uw tuinmeubelen zorgvuldig en niet te hoog. Versleep de gestapelde tuinmeubelen zo min mogelijk. Dit komt de levensduur van uw meubelen ten goede.

Trends

  • Buiten wonen wordt steeds belangrijker en persoonlijker. Steeds meer worden buiten en binnen samen gebracht tot één geheel. Je leeft buiten, woont buiten en kookt buiten. De tuin wordt gezien als een extra kamer waar je steeds meer, vaker en langer gebruik van wilt maken. Mocht het slecht weer zijn dan kunt u dat oplossen door een overkapping te plaatsen of als het koud is kunt u met terraskachels of een open haard gaan werken.

  • In de tuin laat je zien wie je bent. Je kunt er jezelf zijn en je kunt er je karakter en persoonlijkheid laten spreken. Steeds vaker kiezen mensen voor een tuin die helemaal is afgestemd op hun persoonlijke wensen, leefsituatie en interesses. We laten ons tegenwoordig minder leiden door wat anderen ervan vinden, want mijn tuin, dat ben ik!

  • In de tuin kun je ook verrassender wonen dan binnen, want er kan zo veel meer. Ben je in de keuken voorzichtig met het oog op vlekken en beschadigingen, buiten maken spatten helemaal niets uit. Onverwacht bezoek schuift gezellig aan en springt bij. Kinderen hoeven niet 'netjes mee op visite' maar kunnen meteen lekker spelen. Buiten leven is makkelijker, ongedwongen en informeel.

Parasols

Unieke parasol voor tuin en terras met ingebouwde verlichting op zonne-energie. Zodra het gaat schemeren gaat de verlichting in de parasol automatisch aan.

Op het moment zie je steeds meer, dat mensen graag een zo groot mogelijke parasol willen hebben. Een parasol op een houten stok met een canvas doek in diverse kleuren met een doorsnee van 2 tot 3 meter of van 3 tot 4 meter zijn toonaangevend. De kleur van het hout in combinatie met natuurlijke tinten canvas doek creëren een goede harmonie in de tuin op het terras. Een gunstige bijkomstigheid is dat u het doek en de parasol van elkaar kunt scheiden. U kunt het doek dan gewoon in de wasmachine wassen (let wel op het wasvoorschrift).

Naast de traditionele staande parasols, zijn nu ook de zwevende parasols erg in trek. Een zwevende parasol op een poot die u naast het zitgedeelte kan plaatsen. Nieuw is de parasol met een zogeheten telescoopsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de parasol in het midden van de tafel kan blijven staan indien de parasol gesloten wordt.

Ook merken wij van Terraswereld dat er steeds meer vraag is naar paviljoens ofwel partytenten. Deze zijn in verschillende modellen leverbaar, bijvoorbeeld met of zonder zijwanden. De meeste parasols en paviljoens hebben een coating die vuilafstotend en waterafstotend is. U kunt de parasol dus gewoon buiten laten staan, het enige waar u wel aan moet denken is dat ze opengeklapt kunnen opdrogen.

Vlechtwerk de nieuwe trend

Prachtig gevlochten fauteuils zijn uitermate geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik. Ze staan schitterend in een serre, tuinkamer, balkon of op het terras. Vlechtwerk tuinmeubelen kan u in diverse kleuren kopen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor antraciet, coffee of naturel. Dit zijn warme kleuren en dus stralen zij gelijk een goede sfeer uit. Deze tuinmeubelen zijn gemaakt van kunststof vlechtwerk wat erg lijkt op het traditionele rotan of riet. Het binnenframe bestaat uit een stevig en licht aluminium, wat dus niet roest. Hieromheen wordt zorgvuldig het kunststof vlechtwerk aangebracht.

Nieuw aankomend jaar is de kleur white wash/grijs. Deze kleur geeft een gevoel van luxe en ruimte. Een groot voordeel is dat deze vlechtwerk meubelen dag in dag uit buiten kunnen blijven staan, zelfs in de winter met vorst, hierdoor dus uitermate geschikt voor ons klimaat. Tevens zijn deze meubelen licht in gewicht en om die reden dan ook makkelijk verplaatsbaar. Door het gebruik van gangbare kleuren kunt u de meubelen makkelijk combineren met ieder gewenste tafel.

Comfortabel loungen

Helemaal een trend voor dit seizoen is: Loungen. U kunt op verschillende plekken loungeplaatsen creëren bijvoorbeeld in de serre, op een veranda of gewoon achter in de tuin op het terras. Helemaal nieuw in ons assortiment zijn de lounge sets. Deze sets bestaat uit 2 fauteuils, een sofa en een salontafel. Dit kunt u eventueel uitbreiden met 1 of 2 extra fauteuils, een extra bankje of misschien een bijpassende plantenbak, op deze manier kunt u de ruimte op het terras optimaal benutten. De lounge sets zijn uitgerust met zeer comfortabele kussens om het ultieme loungegevoel te beleven. Heerlijk op een ontspannen manier genieten onder het genot van een hapje en een drankje, lekker natafelen alleen of samen met familie en vrienden.

Onderhoudsvrij aluminium

De laatste tijd neemt de vraag naar lichte, weerbestendige terrasmeubelen erg toe. Ook qua onderhoud worden hier de nodige eisen aan gesteld. Aluminium is hiervoor het aangewezen materiaal. De verstelbare stoelen zijn uitgevoerd met een zacht geweven doek namelijk textileen. Hiermee is zowel de zitting als de rugleuning bekleedt. Doordat het textileen flexibel is hebben de stoelen een perfect zitcomfort en een groot voordeel is dat de bekleding weerbestendig is. Het onderhoud wordt dus tot een minimum beperkt. De combinatie mogelijkheden met deze meubelen is onbegrensd. Natuursteen, teak, glas of kunststof alles is met deze meubelen perfect te combineren.

Kussen

In de collectie van Madison hebben de kussens vaak een vast hoofdkussen. Dit is zowel erg comfortabel als creatief. Opvallend zijn de knallende kleuren en dessins. Chocolade bruin, marine, ivoor en groen zijn dé kleuren van de zomer.